מדעי

משקל החרוב מורכב מ- 90% תרמילים ו- 10% זרעים.  הזרעים החלק האנדוספרם של פרי החרוב מכילים קרובין  המשמש בעיקר לייצוב חומרים מתחלבים ותפזורות בתעשיית המזון.

גלקטומנאן הוא המרכיב העיקרי בסוכרים בעלי משקל מולקולרי גבוה .מאחר והגלקטומנן אינו מתעכל    במערכת העיכול העליונה ,הוא מהווה מרכיב חשוב של הסיבים התזונתיים.

הקבוצות של תרכובות פנוליות קוטביות, מאד הטרוגניות בפרי החרוב: חומצות פנוליות  פשוטות, חומצת קינמון, אנתוציאנינים, ליגננים, איזופלבונים וטאנינים  , פלבנואידים

חומצה גאלית  (Gallic acid)  היא התרכובת העיקרית מבין החומצות הפנוליות הפשוטות והפלבנואידים המהווה כ- 20% מהפוליפ נולים. תרכובות אלו   ,כשהן כלולות בתזונה היומית, עשויות לשחק תפקיד חשוב בפעילות תקינה  של מערכות הגוף.